گاهی پیشرفت علم به جایی میرسد که ادمی تخیل را زنده پیش روی خود میبیند انگار همه چیز خوابیست واقعی ماننده عمل جراحی مغر حین بیداری اتفاقی که در بیمارستان نمازی شیراز در وطن عزیزمان انجام شد چیزی که بسیار دور از ذهن می نمود همکاری بین رشته‌ای، امروزه راهگشای مسائل زیادی بوده و کلید گشوده شدن دروازه‌های پیشرفت خواهد بود و این مبحث از مباحث مد نظر در دانشگاه علوم پزشکی شیراز بوده است.

به گزارش ایسنا، در روزهای اخیر یک عمل جراحی مغز و اعصاب در بیمارستان نمازی شیراز با استفاده از جدیدترین تکنیک‌های پزشکی و مهندسی نرم افزاری، راهی نو فراروی عرصه پزشکی قرار گرفت.

قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز شامگاه چهارشنبه 15 شهریور از ارائه خدمتی جدید در عرصه پزشکی توسط نخبگان عرصه‌های دانش در شیراز به بیماران خبر داد که با استفاده از آن کاهش زمان جراحی، ارتقاء کیفیت اعمال جراحی و کوتاه شدن مسیر نجات جان بیماران قابل دسترس است.

دکتر عبدالخالق کشاورزی شامگاه چهارشنبه 15 شهریور از انجام یک جراحی با استفاده از فناوری نوین و با بهره‌گیری از توان نخبگان توسط پزشکان مجرب دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای نجات جان یک بیمار و ثمربخشی این شیوه نوین خبر داد.

کشاورزی گفت: در یکی دو سال گذشته برای پیوند توانمندی پزشکان در شیراز با فناوری و تکنولوژی، برنامه ریزی‌های جدی انجام شد و به تازگی در یک عمل جراحی، برای نجات جان بیماران از این شیوه استفاده شده است.

او توضیح داد: دستگاه جدید یکی از طرح‌هایی است که با کمک شرکت‌های دانش بنیان، تکنولوژی و فناوری را به کمک اساتید آورده و با رفع نیاز تماس اساتید با مانیتورها برای دیدن تصاویر، امکان سرعت بخشیدن به عمل جراحی و ارتقای کیفیت را فراهم کردیم.

کشاوری اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در زمینه تله مدیسین و استفاده از تکنولوژی و فناوری در کنار درمان، مانند تله ویزیت، تله کانسالت و سیستم ریپورت تصاویر رادیولوژی از راه دور، برنامه‌های خوبی را در پیش گرفته است .

جراح مغز و اعصاب و فلوشیپ جراحی مغز و اعصاب کودکان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: دستگاه سامانه هوشمند مدیریت تصاویر پزشکی، با همکاری و ایده اساتید دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با کمک دانشجویان نخبه دانشگاه شیراز، طراحی و ساخته شده است .

دکتر محمدصادق مسعودی، هدف از طراحی این دستگاه را کاهش طول اعمال جراحی و احتمال عفونت‌ها در کنار به روز رسانی اعمال جراحی، عنوان و اضافه کرد: با استفاده از این دستگاه، تماس مستقیم جراح با تصاویر و کامپیوتر، از راه دور بازبینی و مدیریت کرده و تصویر قسمتی که در حین عمل جراحی نیاز دارد، بدون تماس دست نمایان می‌شود .

این جراح مغز و اعصاب کودکان خاطرنشان کرد: در عمل جراحی انجام شده با استفاده از تکنولوژی فناورانه، ضایعه واقع در کورتکس حرکتی دختر دوازده ساله‌ای، با تکنیک جراحی حین بیـداری (Awake Surgery) همراه با به کارگیری سامانه هوشمند مدیریت تصاویر پزشکی که برای نخستین بار در ایران مورد استفاده قرار گرفت، با موفقیت انجام شد.

مسعودی خاطرنشان کرد: هدف از ابداع این سامانه، کاهش زمان عمل جراحی و حذف زمان استرلیزاسیون مجدد در حین عمل‌هایی است که جراح باید به طور مداوم و سریع با تصاویر پزشکی در ارتباط باشد .

به گزارش ایسنا، این سامانه به صورت بومی و با توجه به نیازهای داخلی طراحی شده و امید است تا با بهره‌گیری از نسخه‌های بعدی و به‌روز رسانی و شخصی‌سازی نرم‌افزاری بتوان زمینه انجام عمل‌های جراحی مختلف را متناسب با نیاز تشخیص داده شده توسط جراح فراهم شود.

منبع : ایسنا

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *