صندوق فروشگاهی گزینه جدید روی میز مالیات که قابل تامل است خوب یا بد بودن این طرح بماند مساله مطرح چگونگی استفاده از صندوق ها نیاز به اموزش و افراد شاغل در هر صنف است که خود به خود باعث کناره گیری بعضی از افراد از کار کردن و حضور افراد جدید به اصناف کاری مختلف میشود تا جا برای نیرو های تازه نفس تر باز شود.
طرح تجهیز اصناف به صندوق مکانیزه فروش در قالب طرح “باران” که دو روز است کلید خورده و قرار است بیست و دوم بهمن ماه به صورت رسمی افتتاح شود، شامل همه اصناف می‌شود اما در مرحله اول 29 صنف به این سامانه مجهز می‌شوند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، طرح” باران” برای محاسبه صحیح مالیات و تعیین مکانیزم‌های روشن برای اصناف از سوی سازمان امور مالیاتی کشور الزامی شده است ولی وجود یکسری انتقادات مانند ناتوانی اصناف در کار کردن با صندوق‌های مکانیزه فروش و عوامل دیگر، اجرای این طرح را به تاخیر انداخت.

بر اساس اطلاعیه سازمان امور مالیاتی کشور، مؤدیان مالیاتی ملزم به استفاده از سامانه صندوق فروش (مکانیزه فروش) یا رایانه دارای سیستم نرم‌افزار فروشگاهی هستند که در صورت عدم استفاده از سامانه‌های مذکور، از معافیت مالیاتی مقرر در قانون برای سال مربوط محروم خواهند شد.

طبق این طرح، قرار است هزینه‌های انجام شده بابت خرید، نصب و راه‌اندازی دستگاه سامانه صندوق فروش (POS مکانیزه فروشگاهی) یا رایانه توسط صاحبان مشاغل مذکور (اعم از سخت افزار و نرم افزار) ، از درآمد مشمول مالیات مؤدیان مزبور در اولین سال استفاده قابل کسر است.

بر اساس آنچه اصناف و سازمان امور مالیاتی توافق کرده‌اند گروه‌های مشمول این طرح که از سال‌های قبل نیز کار اتصال به این سامانه را آغاز کرده‌اند، بدین شرح است:

گروه اول اصناف مشمول استفاده از سامانه صندوق فروش(POS) مکانیزه فروشگاهی از سال ۱۳۹۲:

1) سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر

2) فروشندگان آهن آلات

3) فروشندگان لوازم صوتی و تصویری

4) فروشندگان انواع رایانه و قطعات سخت افزاری

5) فروشندگان ماشین های اداری و لوازم و قطعات تجهیزات مربوط به آنها

6) فروشندگان لوازم خانگی(شامل برقی، گازی و نفتی)

7) هتل ها و هتل آپارتمان‌ها

8 ) تالار پذیرایی، رستوران ها، چلوکبابی ها و اغذیه فروشی ها

9)مشاوران املاک و مستغلات

10) داروخانه ها

گروه دوم اصناف مشمول استفاده از سامانه صندوق مکانیزه فروشگاهی از سال ۱۳۹۳:

1) فروشندگان لوازم یدکی خودروهای سبک و سنگین و ماشین آلات راهسازی، کشاورزی و ساختمانی(نمایندگی، عمده و خرده فروشی)

2) صاحبان تعمیرگاه های مجاز خودرو و انواع وسائط نقلیه سنگین و ماشین آلات راه سازی کشاورزی و ساختمانی

3) فروشندگان تجهیزات و تاسیسات حرارتی و برودتی، شوفاژ و تهویه مطبوع و لوازم مربوط (نمایندگی، عمده و خرده فروشی)

4) فروشندگان لوازم بهداشتی ساختمان(نمایندگی، عمده و خرده فروشی)

5 ) فروشندگان تزئینات ساختمان(موکت، کفپوش، انواع پرده، کاغذ دیواری، شومینه و کارهای تزیینی چوبی و فلزی(نمایندگی، عمده و خرده فروشی)

6) فروشندگان انواع تلفن(ثابت و بی سیم)، همراه و تجهیزات جانبی آن(نمایندگی عمده و خرده فروشی)

7) تولیدکنندگان و فروشندگان مبل، مصنوعات چوبی و فلزی و غیر فلزی و غیر فلزی اعم از اداری و خانگی(نمایندگی، عمده و خرده فروشی)

8) فروشندگان فرش ماشینی، تابلو فرش، موکت و قالیچه ماشینی(نمایندگی، عمده و خرده فروشی)

9) فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی(نمایندگی، عمده و خرده فروشی)

10) فروشندگان لوازم طبی بیمارستانی، آزمایشگاهی و دندان پزشکی و دندان سازی و انواع لوازم و تجهیزات پزشکی(نمایندگی، عمده و خرده فروشی)

گروه سوم صنف‌های مشمول برای استفاده از سامانه صندوق مکانیزه فروشگاهی در سال ۱۳۹۴:

1) فروشندگان لاستیک (نمایندگی، عمده و خرده فروشی) و نمایشگاه های اتومبیل(سواری، باری ، مسافربری، ماشین آلات راهسازی، کشاورزی و صنعتی)

2) فروشندگان مصالح ساختمانی(نمایندگی، عمده و خرده فروشی)

3) فروشندگان تاسیسات الکترونیکی، مکانیکی ساختمان(نمایندگی، عمده و خرده فروشی)

4) فروشندگان انواع رنگ ساختمان، صنعتی و اتومبیل(نمایندگی، عمده و خرده فروشی)

5) فروشندگان مواد شیمیایی(نمایندگی، عمده و خرده فروشی)

6)نمایندگی فروش شرکت های توزیع کالاهای داخلی و وارداتی(غیر اشخاص حقوقی )

7) نمایندگی های فروش شرکتها و موسسات تجاری و صنعتی اعم از داخلی و خارجی(غیر اشخاص حقوقی )

8) فروشندگان یخچال های صنعتی و ویترینی(نمایندگی، عمده و خرده فروشی)

9) بار فروشان و فروشندگان میوه و تره بار و میدان داران

به گفته رییس اتاق اصناف ایران، اقتصاد کشور ما از عدم شفافیت رنج می برد که همه فعالان و متفکران عرصه اقتصاد یکی از مسائل ضروری را ایجاد شفافیت در اقتصاد ایران می دانند و طرحی که بر اساس آن صندوق های مکانیزه فروش در برخی فروشگاه ها نصب می شود شاید یکی از راهکارهای حل عدم شفافیت است.

علی فاضلی معتقد است یکی از مشکلات اساسی مردم که با این صندوق ها حل می شود، گران‌فروشی احتمالی معدود متخلفانی است که در اصناف مختلف از غفلت و بی اطلاعی مردم سوءاستفاده کرده و اجناس خود را با قیمت های بیشتر ارائه می کنند. در حالی که با نصب صندوق های فروش مکانیزه، قیمت ها یکسان شده و هیچ فروشنده ای نمی تواند گرانفروشی کند.

به گفته وی، البته ممکن است در نگاه اول این ذهنیت ایجاد شود که این طرح به ضرر صاحبان فروشگاه هاست در حالی که چنین نیست، چرا که به عنوان مثال این صندوق معیار درآمد فروشگاه حساب می شود و احتمال اعمال سلیقه مودیان مالیاتی و یا سایر عوارض بگیران به صفر می رسد. همین یک نکته برای صاحبان فروشگاه ها بسیار مهم و ارزشمند است و از سوی دیگر این صندوق، مانند یک حسابدار حرفه ای برای فروشگاه ها عمل خواهد کرد و تمامی آمارهای خرید و فروش کالا را به صاحب صندوق ارائه می کند.

شاید بتوان گفت یکی از بزرگترین گروه هایی که با اجرای این طرح متضرر می شوند قاچاقچیان کالا هستند که به اذعان همگان بزرگترین ضربه را به تولید در کشور زده اند، چراکه این طرح تمامی کالاهایی که عرضه می شوند را رصد و شناسنامه آن را مشخص می کند. با این حساب اگر کالایی قاچاق شده باشد، وضعیتش در بازار روشن می شود.

همچنین طبق آنچه دست‌اندرکاران عنوان کرده‌اند،‌ با اجرای طرح “باران” هر واحد صنفی می‌تواند به صورت آنلاین از موجودی انبار مطلع شود و انبار گردانی و قیمت ها را ثبت کند. همچنین با محاسبه ارزش افزوده، فاکتور فروش الکترونیکی برای مشتریان صادر کرد و در این طرح با استفاده از تشویق‌های قانونی و ارائه خدمات ارزش افزوده بار هزینه خرید صندوق فروشگاهی را از دوش اصناف برمی‌دارد و علاوه بر آن زیرساخت‌های بسیار مناسبی را برای اتاق اصناف و دولت فراهم خواهد کرد.

منبع : ایسنا

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *