خانواده ها در امید منتظر همسر ، فرزند ، پدر خود هستند مردان سی خانواده به روی عرشه کشتی و همسران با دلی خون بی خبر از حال عزیزان خود گاهی گریه و گاهی زمزه های امیدوارانه خانواده هایی که ایمان به روحیه مبارز همسران خود دارند خانواده هایی چشم به راه خانواده هایی که که باور نداشتن عزیزانشان برایشان محال است ایران در تکاپو برای سی جوان خود برای بازگرداندن دردانه های خود و تمام ایران دعاگوی راه این عزیزان جوانانی که در دل آتش به انتظار کمک هستند و ما همه امیدوارانه دعاگوی انها هستیم و اشک هایی کگه آب میزنند به مسیر عزیزان دور از وطنمان که باز گردند خانواده ها میگویند و از مردم کمک میخواهند و تقاضای دعا به درگاه الهی برای بازگشت جگرگوشه هایشان را دارند

همسر افسر اول تدارکات کشتی سانچی از صدا و سیما انتقاد می‎کند، این فاجعه خیلی بدتر از پلاسکو است چرا این ها گفته نمی شود؟ صدا و سیما چکار می‎کند؟ چرا به زیرنویس اکتفا کرده؟

به گزارش ایسنا، ایلنا در ادامه نوشت: دریانوردی شغلی جهانی است، IMO مگر جهانی نیست؟ چرا تلاش نمی‎کنند؟ ما همه انسانیم، همه حق زندگی داریم باید کمک کنند. 31 نفر حبس شده اند، چرا کمک جهانی و بین المللی نمی‎رسد؟

همسر افسر دوم نفتکش سانچی می گوید: قرار بود دو سه روز دیگر به کره برسد و حدود سه هفته بعد در خارگ باشد، آخرین تماسش یک ساعت قبل از حادثه بوده گفته بود خسته ام، لحظه شماری می‎کنم که برگردم. گفته بود اگر برگردد قرار است اتفاقات خوبی بیفتد، همان اتفاقاتی که آرزوهای کوچکش بود.

باور نمی کند که چنین اتفاقی افتاده است مطمئن است که هست و جایی در نفتکش سانچی نفس می‎کشد. می گوید به وضوح این صحنه را می بینم که همگی 31 نفر بر می گردند…..

می گوید: فقط یک ایرانی دلش برای ایرانی می سوزد و حالا امیدش فقط خداست.

می گوید: زبده و خونسرد است و در بدترین شرایط بهترین تصمیم را می گیرد.

همسرش افسر دوم نفتکش سانچی است.

شکوفه عبدالله زاده همسر احسان ابولی قاسم آبادی می گوید: ممکن است دود وارد محیط ایزوله ای شود که احتمالا دریانوردان در آنجا حضور دارند، پرسیده ایم چرا نجاتشان تا این حد طولانی شده است؟ گفته می شود چینی ها کم کاری می کنند. ناراحتم از اینکه وقتی کشتی چینی تصادف کرد همه سرنشینان آن سالم هستند اما کسی به ایرانی ها اهمیتی نمی دهد.

می گوید: امیدوارم که این اتفاق هیچوقت در هیچ جای دنیا برای کسی نیفتد.

از خاطراتش می گوید و می گوید: احسان همیشه به من می گفت که من روی بمب ساعتی هستم و من همیشه به او خندیده ام، مگر می شود برای یک کشتی با این عظمت اتفاقی بیفتد؟ باورم نمی شود که اتفاقی که می گفت به این زودی افتاده باشد.

مطمئنم زنده است، خواهش می کنم هر چه زودتر کاری کنند، هر چه زودتر احسان برگردد.

همسر این دریانورد می گوید: در ماموریتهایش روز و شب را فراموش می کرد، وقتی که دریا بود روزهایش را در تقویم ثبت می‎کرد تا زمان از دستش نرود.

می گوید: احسان به عنوان افسر دوم حدود 33ماه سی تایم داشت، او یک نابغه بود، جزو استعدادهای درخشان بوده و در دبیرستان تیزهوشان تحصیل کرده است، به زبان روسی و انگلیسی مسلط بود، او یک نخبه بود حیف است با دنیایی از آروزهای کوچک، حبس شود.

ما به سختی زندگی مان را شروع کرده بودیم. از هیچ زندگی مان را ساختیم. الان که باید نتیجه می گرفتیم حالا او ناپدید شده با همه آرزوهایش و من نمی‎توانم کاری کنم. اگر او نباشد چه کسی پشتیبان من است؟ من چه کاری می توانم انجام دهم؟

او حالا خیلی خسته است، خستگی را در عکسی که برایم فرستاده می بینم.

می‎گوید: زمانی که من با او در کشتی بودم به چشم خود میدیم که چقدر منضبط و به فکر کارش است، نسبت به کارش غیرت و وجدان دارد. می گفت وقتی همه خوابند من باید مراقب کشتی باشم، حالا مراقبش باشید. کشتی او مقصر نبود کشتی چینی با آنها تصادف کرد.

از لحظه ای که خبر آتش سوزی کشتی را به او دادند، می گوید اینکه دیر به او خبر داده اند دل چرکین است و از صدا و سیما گله مند است، می گوید: همکار همسرم ساعت 10 صبح با من تماس گرفت و گفت احسان کجاست؟ گفتم چرا به من زنگ زده ای؟ گفت: می خواستم حالش را بپرسم، تعجب کردم. برادر همسرم با من تماس گرفت گفت که از یک شبکه خارجی شنیدم که کشتی احسان تصادف کرده، خودم را به شرکت ملی نفتکش رساندم، شرکت ملی نفتکش با ما همکاری و همدردی می‎کند ولی مسئولین باید زودتر به دادشان می رسیدند. اگر آنها در موتورخانه خفه شوند فقط مسئولین کشور باید پاسخگو باشند.

به ما گفتند کشور چین همکاری نمی‎کند گفتم: چه باید کرد؟ می گویند باید دعا کنیم، گفتم من دیگر نمی توانم دعا کنم مرا به آنجا ببرید خودم همسرم را نجات می دهم.

امیدوارم نیروی دریایی ارتش کاری کند… من نیروی دریایی ارتش را که دیدم امیدوار شدم. می‎دانم ترسو نیستند. هر خطری هم که باشد وارد کشتی می شوند و دریانوردانمان را نجات می دهند.

گفته‎ام اگر چینی‎ها روی کشتی نمی‎روند من می‎روم، اگر احسان بیاید به او چه بگویم؟ بگویم فقط گریه کردم و کاری نکردم؟

خطاب به چینی ها می گوید: اگر کشتی چین در ایران بود آیا ما به دادتان نمی رسیدیم؟ شما هم به داد ما برسید، ایران کشتی چینی را از چنگ دزدان دریایی نجات داد، الان وقت این است که جبران کنید

می گوید: باید معجزه شود،همه اینها مظلومند، نباید در آتش بسوزند، باید نجات پیدا کنند.

می گوید: اگر او نباشد من هم نیستم.

خواهش می کنم از همه جا کمک بخواهید، بیاوردیش او حالا در موتورخانه کشتی نمی‎داند روز است یا شب، حتما ترسیده است.

منصوره یحیایی محمد کاوسی همسر افسر اول تدارکات کشتی سانچی هم از کارن پسرش می‎گوید که دوری پدر را دیگر تاب نمی آورد.

می گوید:کارن 6 ساله نمی داند چه اتفاقی برای پدرش افتاده است، زمانی که پدرش در ماموریت است یک ماه زمان می برد نرمال شود. تا یک ماه شب بیداری دارد، در خواب می ترسد، ماه دوم حالش خوب می شود از ماه سوم دوباره بهم می ریزد، اعتماد به نفسش را از دست می دهد، حساس می شود، آن زمان من می فهمم که محمد باید برگردد. انگار نبضش در دریا می تپد.

او از بی مهری های برخی رسانه ها می گوید که روز اول با احساساتش بازی کردند. می گوید یکبار در رسانه ها و شبکه های مجازی گفتند پرسنل کشتی زنده اند و ما را امیدوار کردند اما خبرشان تکذیب شد.

از صدا و سیما انتقاد می‎کند، این فاجعه خیلی بدتر از پلاسکو است چرا این ها گفته نمی شود؟ صدا و سیما چکار می‎کند؟ چرا به زیرنویس اکتفا کرده؟سکوت شان چه معنایی دارد؟ مهمترین خبر این چند روز کشور کدام است؟ در صدا و سیما باید مرتب راجع به این موضوع صحبت شود تا توجه جهانی جلب شود.مگر نه این است که اگر نفت کشور توسط همین نفتکشها حمل نشود کشور درآمدی نخواهد داشت؟ اگر ابعاد رسانه ای گسترده باشد کشورهای دیگر هم کمک می کنند و دریانوردان را نجات می‎دهند.

می گوید: مطمئنم زمان برای دریانوردان ما در کشتی سانچی به سختی می‎گذرد، 5 روز است که کشتی می‎سوزد چرا کسی کمک نمی‎کند؟ چرا نیرو از دیگر کشورها نمی آید؟ روز اول طوفان و دود بود. چینیها همکاری نکردند روز دوم چرا کاری نکردند؟ چرا فشار بین المللی وارد نمی شود؟ کشورهای اطراف چرا وارد عمل نمی شوند؟

می گوید: این فاجعه خیلی گسترده است. آیا فقط یک کشور می‎تواند آن را مدیریت کند و کار را انجام دهد؟

می‎گوید: دریانوردی شغلی جهانی است، IMO مگر جهانی نیست؟ چرا تلاش نمی‎کنند؟ ما همه انسانیم، همه حق زندگی داریم باید کمک کنند. مگر زلزله اتفاق می‎افتد از صلیب سرخ نمی آیند ؟ 31 نفر حبس شده اند، چرا کمک جهانی و بین المللی نمی‎رسد؟

از تمام دنیا خواهش می کنیم، کمک کنند اگر این اتفاق برای آنها می افتاد ما حتما کمک می‎کردیم. دریانورد غیرت دارد، همانگونه که کشتی نفتکش ایرانی کنار سانچی ایستاده است و اعلام کرده اگر منفجر هم شود، می مانم.

اگر دنیا بخواهد می تواند دریانوردان ایرانی را نجات دهد تا محمد کنار من و کارن باشد.

مسئول کمیته ویژه رسیدگی حادثه نفتکش سانچی در دیداری دو ساعته با خانواده دریانوردان ایرانی، ضمن ارائه گزارش آخرین روند عملیات نجات دریانوردان، پای صحبت‌های خانواده آن‌ها نشست.

به گزارش ایسنا، علی ربیعی که با حکم رییس‌جمهور به عنوان مسئول کمیته ویژه رسیدگی حادثه نفتکش سانچی تعیین شده سات، پس از دیداری که صبح امروز با سفیر ژاپن داشت و گفت‌وگوی تلفنی با مدیرعامل شرکت ملی نفتکش و کاپیتانی که برای بررسی وضعیت فنی نفتکش سانچی در آب‌های چین حضور دارند، در جمع خانواده دریانوردان مفقود شده حضور پیدا کرد.

نماینده رییس‌جمهور و رییس کمیته پیگیری وضعیت نفتکش سانچی در این دیدار به نگرانی‌های خانواده دریانوردان ایرانی گوش کرده و درخواست‌های آن‌ها را مورد پیگیری قرار داد.

ربیعی صبح امروز پس از دیدار با سفیر ژاپن درمورد اطفای حریق نفتکش ایرانی با تاکید بر اینکه هنوز وقت طلایی ما تمام نشده است، اظهار کرده بود که عملیات به شدت ادامه دارد و در صورت کاهش دما نیروهای تجسس وارد نفتکش خواهند شد.

ربیعی از تشکیل ستاد مشترک بین سه کشور ایران، چین و ژاپن در شانگهای خبر داد و گفت: این ستاد عملیاتی فرایند اطفای حریق را بررسی می‌کند.

وی با اشاره به مفقود شدن ۳۲ پرسنل نفتکش گفت: پس از آنکه پیکر یکی از مفقودین پیدا شد خبر خاص دیگری از ۳۱ پرسنل در دست نیست. شبیه سازی‌ها در حال انجام است و امیدواریم با پایین آمدن دمای کشتی نیروها بتوانند وارد شوند.

ربیعی در پاسخ به این سوال که می‌توان به پیدا شدن مفقودین امیدوار بود یا خیر گفت: نمی‌توان پیش‌بینی کرد اما نمی‌خواهیم خبر نگران کننده بدهیم. باید به خانواده‌های مفقودین آرامش بدهیم. ما هرچه در توان داریم انجام می‌دهیم. در این راستا با سفیر چین و ژاپن صحبت‌های لازم شده است. من هنگامی که از کارشناسان درمورد وضعیت پرسنل می‌پرسم به من پاسخ می‌دهند که پیش‌بینی این موضوع نیاز به علم پیچیده‌ای دارد. ما هنوز وقت طلایی داریم و هرچه در توان داشتیم انجام داده‌ایم. شب گذشته هم نیروهای امداد و نجات به محل رسیدند.

رایزنی ها درباره سانچی:

مردان سیاست همه در راه نجات و راهی برای عزیزانمان در آتش این کشتی آتش به جان هستند سی مرد ملوان ما در اطاقکی به انتظار کمک ما هستند کاش راهی باز شود و این کابوس شوم اقیانوسی تمام شود راهی که مردانمان در راه خانه باشند و ایرانمان دیگر آتش نگیرد فاجعه آتش پلاسکو هنوز خاکستر نشده و پیکره قلبمان تحمل آتش جدید را ندارد سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه وزارت امور خارجه کشورمان، آخرین فعالیت‌ها و پیگیری‌های دستگاه دیپلماسی کشور در ارتباط با وضعیت سرنشینان نفتکش سانچی را تشریح کرد.

بهرام قاسمی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن ابراز تاسف از حادثه‌ای که برای نفتکش ایرانی و همچنین سرنشینان آن در آب‌های چین رخ داده است، اظهار کرد: از همان روز نخست این اتفاق در وزارت امور خارجه ستادی مرتبط با آن تشکیل شد؛ دوشنبه گذشته در نشست خبری نیز اعلام کردم که دستورات لازم در این ارتباط به سفارت جمهوری اسلامی ایران در پکن و نمایندگی کشورمان در شانگهای داده شده است.

وی با بیان این‌که «نمایندگی کشورمان در چین در طول این مدت به صورت مکرر با مقامات چین برای پیگیری این موضوع در تماس بوده است»، تصریح کرد: ‌از ابتدای این حادثه تلخ در خود چین نیز برای این موضوع ستاد بحرانی تشکیل شد و طی روزهای اخیر یک خط تماس دائمی بین تهران و پکن برقرار بوده است.

وی با بیان این‌که «ما به طرف چینی اعلام کرده‌ایم که از هر طریق ممکن که می‌توانند تلاش بیشتری را بعمل آورند»، در عین حال گفت: دولت چین به ما اطمینان داده است که با تمام توان در این زمینه در حال تلاش است.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در این ارتباط جمهوری اسلامی ایران با سازمان آیمو (سازمان جهانی دریانوردی) نیز رایزنی‌هایی داشته است.

وی همچنین اضافه کرد: همانگونه که در خبرها آمد؛ آقای دکتر ظریف امروز با وزیر خارجه چین در این ارتباط به صورت مفصل صحبت کردند. در این گفت‌وگوی تلفنی وزیر امور خارجه چین گزارشی از اقدامات انجام شده برای خاموش کردن حریق ایجاد شده و تعیین سرنوشت وضعیت سرنشینان این نفتکش ارائه و اطمینان داد که دولت چین با تمام توان به فعالیت خود ادامه می‌دهد تا هر چه زودتر وضعیت این نفتکش و سرنشینان آن مشخص شود.

وی افزود: علاوه بر تماس‌های مستمر با مقامات چینی طی روزهای گذشته و حضور برخی از مقامات و مسؤولین ذیربط ایرانی در چین، نیروهای ویژه عملیات امداد و نجات کشورمان به سمت محل حادثه اعزام شده‌اند تا بتوانند در یک اقدام جمعی در جهت مقابله با آتش و اطفای حریق اقدام نمایند که امیدواریم در صورت عدم وقوع هرگونه حادثه غیرمترقبه، نیروهای مشترک ویژه امداد و نجات بتوانند تا فردا وارد نفتکش ایرانی شوند.

قاسمی افزود: وزارت امور خارجه طی روزهای اخیر علاوه بر چین با دولت ژاپن و کره جنوبی نیز در تماس مستمر بوده است و ژاپن علاوه بر همکاری‌های که تاکنون صورت گرفته، قرار است با اعزام تجهیزات لازم و مورد نیاز و تیم‌های امداد و نجات در این عملیات مشترک مشارکت لازم را داشته باشد.

وی همچنین افزود: علاوه بر وزارت امور خارجه در سایر وزارتخانه‌ها و دستگاه نیز ستادهایی در این ارتباط تشکیل شده است و آن‌ها نیز در حال انجام وظایف محوله خود می‌باشند.

وی با اشاره به نگرانی خانواده‌های سرنشینان نفتکش سانچی و با ابراز همدردی با آن‌ها تاکید کرد: شرایط سخت روحی خانواده‌های این عزیزان برای ما کاملا محسوس و قابل درک می‌باشد و از همان ابتدای وقوع این ماجرا وزیر امور خارجه شدیدا نسبت به سرنوشت پرسنل این نفت‌کش نگران بوده و دستورات لازم به بخش های مختلف وزارت امور خارجه برای پی‌گیری وضعیت این هموطنان را صادر نموده و بخش‌های مختلف وزارت امور خارجه را مکلف نموده علاوه بر اقدامات دیپلماتیک و سیاسی لازم، با تمام توان و در حد امکان همکاری‌های لازم را با سایر دستگاه‌های ذیربط بعمل آورند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *