خانه / آخرین اخبار / شکایت فدراسیون فوتبال ایران و AFC

شکایت فدراسیون فوتبال ایران و AFC

جدال و بحث های سیاسی میان عربستان و ایران به تیم های ورزشی و فوتبال هم کشیده شده بود تا جایی که عربستان به ایران این اتهام را زد که توانایی برگزاری مسابقات را به دلیل مسائل امنیتی ندارد و نمیشود در آنجا مسابقات برگزار شود زیرا جان بازیکنان به خطر می افتد حقه ای که میخواهد باز هم کشور ما را تروریست جلوه دهند. این موضوع به کنفدراسیون کشیده شد و رای بر ضرر ایران صادر گردید. اما در این میان تلاشهایی نیز برای حل مشکل شده ولی هنوز نتیجه به قطعیت نرسیده است و شاید این قضیه باید توسط فیفا حل شود نه AFC

گزارش-تفاوت-عجیب-روایت-فدراسیون-فوتبال-ایران-و-afc-تکلیف-ایران-و-عربستان-در-کمیته-اجرایی-مشخص-می-شود
وب سایت رسمی برنامه نود- در حالیکه فدراسیون فوتبال ایران بعدازظهر دیروز خبر داد که برای این فدراسیون پیروزی بزرگی اتفاق افتاده و در فصل آینده لیگ قهرمانان آسیا، تیم های عربستانی و حتی اماراتی (که نمی خواستند در فصل آینده به ایران بیایند) باید برای بازی به ایران بیایند، سایت رسمی کنفدراسیون فوتبال آسیا هیچ اشاره ای به این ماجرا نکرده است.به گزارش سایت نود، البته باید از این ماجرا خوشحال بود که بالاخره مشکل میزبانی در حال حل شدن است و شاید اگر این مشکل سال گذشته حل می شد، پرسپولیس حالا در فینال لیگ قهرمانان آسیا حضور می داشت اما کنفدراسیون فوتبال به صورت رسمی ازماجرایی که سایت فدراسیون فوتبال ایران منتشر کرده، خبر نداده است. سایت رسمی کنفدراسیون فوتبال آسیا در خبری بدون اشاره به نامهای ایران و عربستان، خبر داده کمیته مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا، در جلسه ای که در توکیوی ژاپن برگزار شده است، برای حل شدن مشکلات بین کشورهای آسیایی فرمولی ارائه کرده است. همانطور که اشاره شد در این خبر هیچ اشاره ای به نامهای ایران و عربستان و امارات هم نشده اما نوشته شده که کمیته مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا از فدراسیون های عضو خواسته تحت تأثیر ممنوعیت‌های مسافرتی قرار نگیرند و با دولت‌های خود تماس بگیرند و امکان معاف کردن تیم‌های فوتبال خود از این محدودیت‌ها را فراهم کنند. این در حالی است که چندی پیش عربستان دوباره ورود عربستانی ها به ایران را ممنوع اعلام کرده است! همانطور که در پروتکل های کنفدراسیون فوتبال آسیا آمده است کشورها ملزم به صدور روادید هستند و میزبان بایستی ایمنی و امنیت برگزاری مسابقات راتضمین کند. کمیته مسابقات هم توصیه کرده این قوانین بدیهی به دولت‌ها یادآوری شود اما اگر این اتفاق نیفتاد، هیات های بلند پایه از کنفدراسیون فوتبال آسیا برای پیدا کردن راه حل ها وارد عمل شوند و با مقامات دولتی بلندپایه دیدار داشته باشند.

نام بردن از میانمار و قرقیزستان
در خبر سایت ای اف سی از دو کشور نام برده شده است. میانمار و قرقیزستان کشورهایی هستند که در گروه اول مقدماتی جام ملتهای آسیا همگروه بوده اند اما به خاطر نگرانی های امنیتی در ماجراهای میانمار، این بازی در ۵ سپتامبر ۲۰۱۷ انجام نشده بود و به روز ۲۲ مارس ۲۰۱۸ موکول شد. ای اف سی نوشته که این بازی باید در یک زمین بی طرف برگزار شود و همه هزینه های تیم میانمار و سازماندهی بازی از جمله هزینه بلیت هواپیما و اسکان را فدراسیون فوتبال قرقیزستان باید تقبل کند. از هر دو کشور هم خواسته شده که برای انجام بازی در زمین بی طرف توافق کنند و اگر هم توافقی حاصل نشد، ای اف سی زمین بی طرف را تعیین کند. خبر نکته یا فکتی مبنی بر رای گیری در مساله میزبانی ایران و عربستان و امارات و قطر ندارد و حتی مصوبه موافقت با میزبانی ایران و عربستان از یکدیگر هم روی سایت ای اف سی نرفته است. خبر ای اف سی در ادامه نوشته است قرعه کشی لیگ قهرمانان آسیا، در فصل ۲۰۱۸، روز ۶ دسامبر ۲۰۱۷ در کوالالامپور برگزار خواهد شد و کمیته مسابقات AFC تمایل خود را برای حفظ حالت رفت و برگشت در مسابقه فینال اعلام کرده است. حتی فدراسیون فوتبال عربستان پیشنهاد داده که مسابقات گروه‌های سنی AFC در مرحله مقدماتی بر حسب مناطق انجام نشود و قرعه‌کشی‌ها به صورت آزاد انجام شود که قرار شده در جلسه آینده کمیته مسابقات مورد بررسی قرار بگیرد.

همه چیز در کمیته اجرایی مشخص خواهد شد
در خبر فدراسیون فوتبال آمده است که هیات رئیسه ای اف سی درباره مصوبه کمیته مسابقات تصمیم می گیرند. محمد رضا ساکت دبیرکل فدراسیون فوتبال هم در گفت و گو با بخش خبری شبکه سه سیما به نکته عجیبی اشاره کرده است. اینکه معمولا مصوبات کمیته مسابقات در هیات رئیسه ای اف سی رای می آورد! از آقای ساکت باید پرسید شما از کجا می دانید که این مصوبه در هیات رئیسه رای می آورد؟ ضمن اینکه ظاهرا فدراسیون فوتبال ایران، فراموش کرده که این تصمیمات در کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا گرفته می شود و البته علی کفاشیان نایب رئیس ای اف سی هم در این کمیته حضور دارد و مطمئنا به این طرح مثبت می دهد. مطمئنا اگر کمیته اجرایی به این طرح رای بدهد آن وقت دولتها باید راضی شوند و از همین حالا فدراسیون فوتبال باید به فکر ساز و کار مشخص برای پیش بردن این ماجرا باشد. ای کاش آقای تاج، رئیس فدراسیون فوتبال درباره شکایت فدراسیون فوتبال ایران از عربستان به دادگاه بین المللی ورزش هم حرف می زد. هنوز کسی نمی داند رای این پرونده چه شد و آیا در این زمینه رای صادر شده یا اینکه هنوز دادرسی ادامه دارد!
چرا فدراسیون فوتبال ایران از AFC شکایت نمی‌کند؟
با اتفاقات اخیر و صدور رأی کنفدراسیون فوتبال آسیا به سود قطر و اعلام اینکه بازی نمایندگان ایران و عربستان همچنان در کشور بی‌طرف برگزار می‌شود این سؤال پیش می‌آید که چرا فدراسیون فوتبال ایران از AFC شکایت نمی‌کند؟

نشست خبری کارلوس کی‌روش و مهدی تاج
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، فدراسیون فوتبال عربستان پس از اینکه مناقشات سیاسی بین ایران و این کشور را به زمین فوتبال کشاند، در تصمیمی مشابه به دنبال آن بود که در فصل 2018 نیز با بهانه اینکه در خاک قطر تیم‌های این کشور از امنیت کافی برخوردار نخواهند بود،‌ بازی با قطری‌ها را نیز در کشوری ثالث برگزار کند، چیزی شبیه به آنچه در دو فصل گذشته به فوتبال ایران تحمیل شد.

امارات نیز که در عرصه سیاسی دنباله‌روی عربستانی‌هاست به دنبال آن بود که بازی با تیم‌های قطری را به کشوری دیگر ببرد و روی تصمیم خود اصرار داشت. اصرار عربستانی‌ها و اماراتی‌ها و البته فشار رسانه‌ای آنها به کنفدراسیون فوتبال آسیا این احتمال را تقویت می‌کرد که قطری‌ها نیز همچون تیم‌های ایرانی ناچار به بازی در خارج از خاک خود شوند، اما قدرت دیپلماسی قطری‌ها که میزبانی از رویدادی بزرگ چون جام جهانی 2022 را برای آنها ممکن ساخته است، به عربستانی و اماراتی‌ها چربید و AFC رأی به برگزاری دیدار تیم‌های قطری با تیم‌های این دو کشور به صورت رفت و برگشت داد.

اینکه قطری‌ها چه کردند که کمیته اجرایی AFC رأی را به سود آنها صادر کرد و راهکار آنها چه بود که عربستانی‌ها و اماراتی‌ها ناچار به پذیرش تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا شدند، می‌تواند درسی باشد برای فوتبال ما که چند سالی است در کشمکش با AFC است و زمان را در جلسات بی‌نتیجه کنفدراسیون فوتبال آسیا و دادگاه عالی داوری ورزش تلف می‌کند. ما نه راه مذاکره و چانه‌زنی با مقامات AFC را می‌دانیم و نه در مقایسه با طرف عربستانی دست بالا را داریم که اگر داشتیم تا الان کنفدراسیون فوتبال آسیا پذیرفته بود که ایران برای عربستانی‌ها نیز مانند دیگر کشورها امن است.

برای ما انگار راه چاره توسل به فیفاست نه AFC که مسئولانش حرف شیوخ عرب حاشیه خلیج فارس را بهتر می‌خوانند و برای تصمیم‌گیری مذاکرات پشت پرده را لحاظ می‌کنند. همین چند ماه پیش بود که اینفانتینو، رئیس سوئیسی فدراسیون بین المللی فوتبال در جلسه هیئت اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا تأکید کرد، کشورها باید از امتیاز میزبانی خود استفاده کنند و برگزاری بازی در زمین ثالث را رد کرد. پس چرا کنفدراسیون فوتبال آسیا به تأکید مهمترین مقام فوتبال دنبال بی‌توجه است؟ مگر فیفا تأکید بر این ندارد که فوتبال ارتباطی به مسائل سیاسی، مذهبی و … ندارد، پس چرا عربستانی‌ها اختلافات سیاسی را به زمین فوتبال کشانده‌اند؟

مشخص است که از کنفدراسیون فوتبال آسیا برای ما گرم نمی‌شود و ما زبان آنها را نمی‌فهمیم و نه می‌خواهیم بفهمیم، به همین خاطر باید بازی را در زمین فیفا دنبال کنیم. طرح شکایت از قانون‌شکنی AFC در فیفا قطعاً اوضاع فوتبال ما را بدتر از این نمی‌کند. کنفدراسیون فوتبال آسیا که مهمترین لطفش به فوتبال ما اعطای میزبانی مسابقات فوتبال در رده پایه آن هم در مرحله مقدماتی است، همین یک لطف را هم دریغ کند، اتفاقی نمی‌افتد. در عوض یک بار برای همیشه تکلیف فوتبال ما که در مناسبات فوتبال آسیا نه قدرت اعراب را دارد و نه نفوذ شرقی‌ها، مشخص خواهد شد.

فوتبال ایران که در تصمیم‌گیری‌های AFC همیشه مظلوم واقع شده است، باید تکلیف خود را در نهادی بالاتر مشخص کند، چیزی مانند فیفا نه دادگاه عالی داوری ورزش که چند سالی است پرونده مناقشه ما و عربستانی در آنجا خاک می‌خورد و سرنوشتش نامشخص است. ای کاش زودتر تکلیف خود را با کنفدراسیون فوتبال آسیا مشخص کنیم تا دیر نشده است. سؤال این است که چرا و به چه دلیل فدراسیون فوتبال ایران با استناد به اساسنامه فیفا که می‌گوید مسائل سیاسی جایی در ورزش ندارد از AFC به فیفا شکایت نمی‌کند؟

منبع: وب سایت برنامه نود و تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *